O nama

O nama

Na temeljima znanja i bogatog iskustva u radu sa decom predškolskog uzrasta 2008. godine osnovali smo PU “Mudrica i Dobrica” u Sremčici. Od tada koračamo sigurnim koracima vođeni ljubavlju prema deci, stalnim usavršavanjem i željom da našim mališanima uvek pružimo više od ostalih.

Da smo na dobrom putu potvrđuje nam sve duža lista roditelja koji su nam poklonili svoje poverenje i rado nas preporučuju.

U prostranom ambijentu i moderno opremljenom prostoru, koji omogućava svim grupama dece optimalne uslove, “Mudrica i Dobrica” nudi adekvatne programe za sve uzraste. Naš vrtić je godinama unazad omiljeno mesto velikog broja zadovoljnih i srećnih mališana iz Sremčice i okoline.

Deca su glavni junaci naše priče

Svi zaposleni u PU “Mudrica i Dobrica” znamo da srećna i zadovoljna deca u ranom detinjstvu postaju samouvereni, nezavisni ljudi, koji čvrsto stoje na svojim nogama, i u svetu odraslih postižu više od ostalih.

Deca su glavni junaci naše priče i sve je podređeno da njima bude lepše, lakše i zabavnije.

Misija vrtića je da optimizmom, entuzijazmom i pozitivnom energijom nastavimo da se usavršavamo, pratimo nove trendove i uz saradnju sa roditeljima osvajamo nove ciljeve i svi zajedno, budemo još bolji.

Svako dete ima svoju PORTFOLIO knjigu u kojoj se prate njegove aktivnosti i napredak, kao i postignuća.

Većina nas smo takođe roditelji i znamo da ubrzan tempo života ne ostavlja dovoljno vremena da se roditelji posvete deci i provedu vreme na otvorenom prostoru. Zbog toga svaki trenutak koristimo da mališane izvedemo na svež vazduh u prelepo sređeno, prostrano i bezbedno dvorište prekriveno zelenilom.

Imamo jaslenu, mlađu vrtićku, stariju mešovitu i pripremno-predškolsku grupu.

Zašto da izaberete baš nas vrtić?

Sigurno ste primetili da se u poslednje vreme otvara veliki broj predškolskih ustanova. Čak i iskusnim roditeljima nije lako da donesu pravu odluku kome da povere brigu o svom detetu. Pomoći ćemo vam u odluci zašto da izaberete naš vrtić:

 • Rad u malim grupama
 • Odlična saradnja sa roditeljima
 • Savremeno opremljen i bezbedan prostor i prostrano obezbeđeno drvorište
 • Tim stručnjaka koji brine o zdravlju, pravilnom rastu i razvoju dece
 • Obrazovan kadar koji se stalno usavršava
 • Brojni sadržaji i programi koji su uključeni u cenu i ne plaćaju se dodatno
 • Besplatne knjige i edukativni materijal za predškolce – finansijska olakšica za roditelje
 • O balansiranim obrocima dece brine licencirana firma
 • Brojni izleti u prirodu i posete muzejima, pozorištima…
 • Visoki higijenski standardi
 • Deca ne piju vodu sa česme, već za tu namenu koristimo aparat za vodu

I to nije sve što vaše dete dobija u našem vrtiću.

Dodatni programi i sadržaji

Pored osnovnih sadržaja, koji su obavezni za licencirani program predškolske ustanove, “Mudrica i Dobrica” su poznati po brojnim kvalitetnim dodatnim sadržajima i programima:

 • Engleski jezik svaki dan
 • NTC Sistem učenja
 • Montesori program
 • Sportiša – školica sporta
 • Folklor
 • Baletski studio “Mudrica i Dobrica”

Tim vrhunskih stručnjaka prati zdravlje i razvoj dece

Svesni važnosti preventivnih i ranih pregleda i tretmana, kako u oblasti logopedije, tako i u oblasti brige o zdravlju u svoj tim uključili smo nekoliko vrhunskih stručnjaka.

Logoped

Diplomirani MSc defektolog-logoped Marina Ranđelović bavi se detekcijom, dijagnostikom, prevencijom i otklanjanjem poremećaja u govorno-jezičkom razvoju dece. Povremeno dolazi u grupe i prati dinamiku, socijalnu interakciju i igru dece.U našem vrtiću vrši se individualni logopedski tretman, pre kojeg se vrši procena deteta i zajedno sa vaspitačem i roditeljem kreira idealan plan.

Psiholog i pedagog

Pedagog i psiholog svakodnevno prate rast i razvoj dece, a svako dete ima svoj zdravstveni karton od prvog dana. Svakoga dana prati se zdravstveno stanje dece i postupa po pravilniku.

Bezbednost na prvom mestu

U našoj ustanovi brinemo o svakom detalju iništa ne prepuštamo slučaju.

Bezbednost dece je na prvom mestu, te i pored brige osoblja i svih nas, postavili smo savremeni sigurnosni sistem kojipočinje već na kapiji vrtića (interfon, kamere) i nadzire prostorije u i oko objekta.

Vrtić i dvorište su pokriveni sigurnosnim kamerama, a u objekat mogu ući samo osobe za dozvolom uprave.

Vrtić poseduje kompletnu protivpožarnu zaštitu sa panik lampama i javljačima dima, kao i alarmi sistem sa panik tasterom, koji je povezan sa nadležnim službama.Siguran i obezbeđen i potpuno ograđen prostor u skladu sa standardima o bezbednosti dece na igralištima, omogućava deci nesmetan i bezbedan boravak i u dvorištu.

Parking ispred ulaza u objekat je prednost naše predškolske ustanove, pa roditelji ne moraju da brinu kada dolaze da ostave ili uzmu decu.

Humanitarni rad

Naš vrtić rado se odaziva brojnim humanitarnim i društveno korisnim akcijama i manifestacijama. Neke od njih su “Čep za hendikep” i “Život plus”, a učešće su uzeli i roditelji i deca. Deca se nabolje vaspitavaju primerom, a na ovaj način kod njih zajedno razvijamo osećaj empatije i želju da postanu aktivni učesnici u zajednici.