BALETSKI STUDIO – plesnim koracima do pravilnog razvoja

Časovi baleta u najranijem uzrastu idealna su aktivnost koja na zabavan i kreativan način podstiče pravilan razvoj tela i uma dece. Baletski studio u našem vrtiću vodi diplomirana balerina Marija Jevtić, koja je radila u Narodnom pozorištu u Sarajevu, a preko 20 godina uspešno prenosi svoje baletsko znanje kroz pedagoški rad.Program je prilagođen deci od 3-7 godina, a grupe su podeljene prema uzrastu. Časovi se održavaju 2x nedeljno i traju po 45 minuta.
Sve što vam je potrebno od opreme za balet jesu triko, helanke i baletske patike.

Kroz osnovne tehnike klasičnog baleta jačaju mišići, koriguju se deformiteti, podstiče pravilno držanje, razvija ravnoteža i motorika tela. Balet razvija osećaj za ritam i muzikalnost, kreativno lično izražavanje. Vežbanjembaletskih koraka deca se upoznaju sa odgovornošću i disciplinom što će im biti od posebne koristi za dalje obrazovanje.

Takođe, časovi baleta u predškolskom periodu mogu u ranom uzrastu otkriti posebne talente i kasnije otvoriti vrata različitim umetničkim karijerama.

Na časovima uvežbavamo i koreografije za organizovane nastupe na javnim časovima, priredbama, Plesnim susretima u DKCB-u i raznim drugim manifestacijama. Javni nastupi predstavljaju veoma važno iskustvo u odrastanju svakog deteta, podstiču samopouzdanje i prevazilaženje treme pri novom iskustvu.